Vanaf 10 mei gratis ‘Open House sneltest’-regeling beschikbaar gesteld door het Ministerie van VWS voor ondernemend Tiel

Nieuwe corona teststraat in Tiel voor ondernemers

Vanaf maandag 10 mei is de nieuwe corona teststraat open voor ondernemers en kunnen medewerkers een gratis sneltest krijgen. De teststraat is elke werkdag geopend vanaf 09.00 tot 17.00 bij het bedrijf Itémedical aan de Newtonstraat 13 in Tiel.

Snel en vaker kunnen testen is noodzakelijk voor ondernemers, omdat medewerkers niet altijd op 1,5m afstand kunnen werken. Extra faciliteiten voor testen zijn daarom broodnodig. Via de site www.tielcoronavrij.nl kunnen ondernemers zichzelf en hun medewerkers aanmelden voor een gratis sneltest. De test wordt uitgevoerd met de ondiepe neustest en na 15 minuten wordt de test digitaal verzonden.

De nieuwe teststraat is een initiatief van Testcoronadirect.nl en het Ministerie van VWS en gaat open bij Itémedical. Een prachtig medisch IT bedrijf die actief is op intensive care afdelingen door heel Nederland. ‘Wij ervaren van zeer dichtbij de enorme gevolgen op de zorg van de corona pandemie’ geeft CEO Peter Hof aan. ‘Het belang om ons allemaal aan de regels van het RIVM te houden, het vaccineren en het daarnaast inzetten van sneltesten vinden wij uiterst belangrijk en dragen allemaal bij om ons zo snel mogelijk uit deze crisis te krijgen. Daarom ondersteunen wij dit initiatief van harte’.

Het vinden van de teststraatlocatie was een mooie samenwerking tussen Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT) en VNO-NCW Midden regio Rivierenland. Door het snel schakelen van onze netwerken kon deze teststraat binnen een week starten, geven Marcel van den Berg, parkmanager bedrijventerreinen Tiel en Tjerry Verhoeven, regiomanager VNO-NCW aan. ‘Zo doen we precies dat waar we ons altijd voor inzetten: Bedrijven helpen ondernemen makkelijker te maken’.

X
X