Vacature SBBT

Onbezoldigde functie

 

Ben jij een ondernemer in gemeente Tiel en heb je kennis van en belangstelling voor beveiliging? Vind jij het leuk om mee te denken over hoe je de bedrijventerreinen in Tiel veilig kunt houden? Wil jij helpen je lokale en regionale collega-ondernemers te informeren over en te enthousiasmeren voor SBBT? Dan is de functie van Bestuurslid SBBT echt iets voor jou.

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. SBBT draagt zorg voor de beveiliging op de vier bedrijventerreinen in Tiel; Kellen, Latenstein, Westroijen en Bedrijvenpark Medel. Aan SBBT is het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen toegekend door MKB-Nederland. Dit keurmerk is in samenwerking met het ministerie van Justitie & Veiligheid in 2005 tot stand gekomen. In het KVO-B maken ondernemers samen met de gemeente Tiel, politie, brandweer, handhaving en private beveiliging afspraken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer op het bedrijventerrein aan te pakken.

Maatregelen die genomen worden:

 • het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over ‘schoon, heel en veilig’
 • beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging
 • het beter verlichten van panden, het plaatsen van camera’s en dergelijke
 • investeringen in de openbare ruimte (groenvoorziening, straatverlichting, enz.)
 • ondermijning, cybercriminaliteit en heling.

SBBT werkt nauw samen met OCT. Die samenwerking heeft  concrete verbeteringen opgeleverd: alle terreinen worden in de gaten gehouden door camera’s, die zijn voorzien van intelligente software. Het glasvezel van Glasnet Tiel (onderdeel van OCT en Coöperatie Medel) zorgt ervoor dat de communicatieverbindingen met de beveiliging betrouwbaar en ongevoelig voor storingen zijn. Alles voor de optimale beveiliging van de bedrijventerreinen.

Lijo Collectieve Beveiliging  B.V. verzorgt de beveiliging en 24/7 camerabeheer voor alle toegangswegen naar de bedrijventerreinen, Kellen, Latenstein, Westroijen en Bedrijvenpark Medel. Beveiliging van het buitenterrein van een pand of het pand zelf.

Wat vragen wij van jou?

 • Als bestuurder van SBBT heb jij een belangrijke sturende rol op het gebied van veiligheid op de vier bedrijventerreinen; bestuurlijke ervaring is een pré.
 • Affiniteit met het ondernemerschap in en om gemeente Tiel.
 • Beschikbaarheid van ca. 5 uur per maand.
  (Het bestuur vergadert gemiddeld eenmaal per zes weken, de vergaderingen duren gemiddeld een uur. Daarnaast wordt er vijfmaal per jaar een themabijeenkomst georganiseerd die gemiddeld drie uur in beslag neemt. Tweemaal per jaar wordt er een schouw gehouden. Je neemt als SBBT bestuurslid ook deel aan de bestuursvergaderingen van OCT die 5 keer per jaar plaatsvinden).
 • Flexibiliteit die past bij een bestuursfunctie.

Wat bieden wij?

 • De kans om deel uit te maken van een gezellige, innovatieve en bevlogen organisatie, die ruimte biedt voor persoonlijke initiatieven.
 • Kans om je inhoudelijke expertise in de praktijk te brengen en uit te breiden.
 • Kans om jezelf te profileren en je netwerk uit te breiden (ondernemers- en overheidscontacten).
 • Kans om bestuurlijke ervaring op te doen of verder uit te breiden.

Ondersteuning
Het bestuur wordt bij de dagelijkse werkzaamheden ondersteund door Marcel van den Berg, Parkmanager voor de vier bedrijventerreinen.

Meer informatie?
Meer informatie kan je vragen aan  Marcel van den Berg, Parkmanager, Marcel is telefonisch bereikbaar via 06 1256 1290 of info@parkmanagementtiel.nl.

SBBT werkt nauw samen met Ondernemers Coöperatie Tiel

Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT) is een coöperatie met een achterban van 200 ondernemers die zich met elkaar vóór elkaar richten op goed ondernemerschap, waarbij het behalen van economisch voordeel hand-in-hand gaat met de zorg voor hoogwaardige Tielse bedrijventerreinen (zoals Kellen, Latenstein, Westroijen en Bedrijvenpark Medel). Het bestuur van OCT draagt bij aan een prettige, veilige werkomgeving en heeft aandacht voor het milieu. Wij noemen dat ‘duurzaam ondernemen’. Naast duurzaamheid hebben wij voor de komende jaren subsidie, onderwijs, arbeidsmarkt, Fruit Delta Rivierenland, innovatie en communicatie als speerpunten bepaald. Wij vinden dat belangrijke aandachtsgebieden en willen dat de leden van OCT goed op de hoogte zijn van deze plannen en de voortgang ervan. Onze werkcultuur is professioneel, oplossingsgericht en verbindend. Meer informatie over wat we doen en over de samenstelling van het bestuur vind je op www.ondernemerscooperatietiel.nl.

 

X
X