Wat is OCT

De Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT) is gericht op goed ondernemerschap, waarbij het behalen van economisch voordeel voor de aangesloten leden hand-in-hand gaat met de zorg voor hoogwaardige bedrijventerreinen, een prettige, veilige werkomgeving en aandacht voor het milieu. Wij noemen dat ‘duurzaam ondernemen’.

De OCT denkt daarbij niet alleen aan de ondernemers, maar aan het collectief belang. Het belang dat wij als mensen samen met elkaar delen. Ondernemers hebben daarin vanuit ons oogpunt een grote verantwoordelijkheid. Zoals natuurlijk de zorg voor een gezonde economie. Maar ook maatschappelijk gezien vervult de ondernemer een belangrijke bijdrage aan het collectieve belang. Door het in stand houden van voldoende werkgelegenheid, met goede arbeidsomstandigheden, in een gezonde en veilige omgeving, voor huidige en toekomstige generaties.

Het stimuleren en faciliteren van de bijdrage die ondernemers kunnen doen aan het collectief belang door duurzaam te ondernemen, ziet de OCT dan ook als haar missie. Door bundeling van de totale ondernemerskracht in Tiel, wil de OCT bouwen aan de fundamenten voor deze missie.